BejelentkezésIskolaújság

Hírek

A Süni "osztályzata"
Másodikok lettek az Erdőjárók a Bakonyban
További hírek >>>

Interjú

Tinik az álmaik iskolájáról
Néhány hetedik osztályos tanulót arra kértünk, mondja el, vagy írja le, milyen iskola lenne számára ideális. Nem kifejezetten komoly dolgokra gondoltunk. Szárnyalhatott a fantáziájuk, fogalmazhattak poénosan, egyet kértünk, legyenek őszinték, olyanok, ahogy ma egy igazi tini gondolkodik az iskoláról. Nyolc diáktól kaptunk választ, íme:
Hahó, felnőttek, írok! - Cservenák Berill a művészeti gálán
Aki ismeri Cservenák Berill 7. e osztályos tanulót, tudja, igazán sokat olvas. Aki még jobban ismeri, azt is tudja róla, van egy féltve őrzött füzete, telis tele verssel és novellákkal. Egyszer elvették tőle az órán. Aki nem ismeri őt elég jól, valószínűleg nem érthette, mitől lett annyira dühös… A füzet persze visszakerült hozzá, ő pedig megnyugodott. Magyartanára, Tanka Ica néni felfedezett számára egy lehetőséget irodalmi tehetsége megcsillogtatására. Ez egy művészeti gála volt, ahol bármelyik korosztály indulhatott zene, zenekar, ének, mese, vers vagy novellaírás kategóriában. És Berill a tanárnő segítségével pályázott a kiírásra. Novella kategóriában jutott el a bemutatóra. De minderről beszéljen ő maga!
Miért éppen informatikus? - Interjú Szikora Tibor tanár bácsival
A média szakkörös diákok egyik érdekes, választható feladata volt, hogy készítsenek interjút kedvenc pedagógusukkal. Mi az osztályfőnökünket, Szikora Tibi bácsit választottuk. Arra voltunk kíváncsiak, miért lett pedagógus, mikor kezdett tanítani, milyen más szakmát választottak volna, ha esetleg a tanítás nem jön össze. Reméljük, a vele készített interjú másoknak is érdekes lesz, és Tibi bácsinak olyan új oldalát ismerhetitek meg, amelyikről eddig nem tudtatok.
További interjúk >>>

Beszámolók

Szerelmem, a spinning!
Sikertörténet, ami velem esett meg
Határtalanul a székelyek nyomában
Egy évvel ezelőtt osztályfőnökünk, Ica néni, értesült a Bethlen Gábor Alapítvány által meghirdetett pályázatról. Ezzel nagyszerű lehetőséget kaptunk arra, hogy megismerjük Erdélyt. Az iskola elől indultunk reggel hét órakor...
A közmondások kifogtak rajtunk
Sokat tanultunk az egészséges életmódról
További beszámolók >>>

Kritika

Egy délután a négy évszakkal
A Négy évszak című szláv mesejátékot a 4 és a 99 éves kor közötti érdeklődők számára hirdette meg a békéscsabai Jókai Színház. Az előadásra egy média szakkörös tanuló juthatott el díjmentesen. Ketten jelentkeztünk, végül én lettem az a szerencsés, aki mehettem.
További kritikák >>>

Fotók

Budai Eszti művészfotói
Az alábbiakban Budai Eszter 7.e osztályos tanuló alkotásaiból mutatunk be néhány alkotást
További fotók >>>

Történetek

Horror az erdei iskolában
Harmadik osztályban történt velünk az eset. Erdei iskolába mentünk táborozni. Kicsik voltunk és hiszékenyek.
Kacagás és csend
A tavalyi osztálykirándulásunk nagyon emlékezetes volt. A nevetés, a móka volt a két főszereplő!
Régi történet
A főszereplő egy második osztályos kislány, minden tanító néni kedvence. Rendes, kedves, bájos, udvarias kicsi lány, de ami a legfontosabb: nagyon okos is.
További történetek >>>

Irodalom

A piros-fehér-zöld becsülete 4.
4. fejezet: Mindent a hazáért!
Lizi meséjéből rajzfilm készül
A Gyermekmédia Egyesület országos tehetségkutató versenyén Kecsmarik Elizabet 6. d osztályos tanuló olyan kiemelkedő eredménnyel szerepelt az alábbi meséjével, hogy alkotása a rádióban is elhangzott, és a zsűri ígérete szerint meséjéből rajzfilm is készül majd. Elismerő oklevelét Csukás István is aláírta.
A piros-fehér-zöld becsülete 3.
3. fejezet: A vihar előtti csend
További irodalom >>>

Copyright © by -sziti- 2011 - 2019
All Rights Reserved - Minden jog (beleértve minden jogot) fenntartva