RENDKÍVÜLI ESEMÉNY

 Tisztelt Szülők!

A koronavírus-járványra tekintettel a Kormány 1102/2020. (III.14.) számú Korm. határozatával döntött tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről. A Korm. határozat 1. d) pontja értemében 2020. március 16. napjától a szülők igényei alapján, indokolt esetben, a nemzeti köznevelésről szóló törvény hatálya alá tartozó iskolák esetében a területileg illetékes tankerületi központ munkanapokon megszervezi a gyermekek, tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét. A gyermekfelügyeletet munkanapokon 8-17 óra között kell biztosítani.

A Békéscsabai Tankerületi Központ 2020. március 25-én a Lencsési Általános Iskolát is kijelölte a felügyelet ellátására. Iskolánk 2020. március 30-tól (hétfő)  2020. június 15-ig (hétfő) tudja biztosítani a gyermekek felügyeletét. A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény a felügyelet alatt álló tanulók részére tud biztosítani (kérés esetén) ebédet is.  

A koronavírus járvány terjedésének lassítása érdekében iskolánk is teljes mértékben azonosul Magyarország Kormányának felhívásával: „A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.”

A gyermeke felügyeletét igénylő szülő az igény bejelentésével egyidejűleg kijelenti, hogy a gyermekével egy háztartásban élők között nincs olyan személy, aki számára házi karantént rendeltek el, és a család tagjai nem kerültek közvetlen kapcsolatba olyan személlyel, aki az utóbbi időben (utóbbi 2 héten) külföldön járt.

Aki indokolt esetben mégis kéri gyermekének felügyeletét, kérjük, az alábbi linken megnyíló űrlapot töltse ki és küldje el a megelőző nap 14.00 óráig!

KÉRJÜK, CSAK AKKOR TÖLTSÉK KI AZ ŰRLAPOT, HA KÉRNEK FELÜGYELETET!